Yaz geliyor, bu dönemde en çok kullandığımız aksesuarlardan biri de güneş gözlükleri. Bana hangi gözlük yakışır ya da güneş gözlüğü seçimi için nelere dikkat etmeliyim gibi pek çok soru aklınıza takılıyor olabilir. Kadın ya da erkek fark etmez, güneş gözlüğü satın alırken dikkat edilmesi gereken pek çok detay mevcut.

Toms Teddy güneş gözlükleri üreticisi Optifabrik Gözlük Sanayi ve Ticaret AŞ yönetim kurulu üyesi Mustafa Yüncü, güneş gözlüğü seçerken size bazı tavsiyeler de bulundu. İşte onlardan bazıları.

-Bunlardan biri de yüz şekli ve yapısı.

Oval bir yüze sahipseniz

Eğer orantılı, belirgin elmacık kemikleri ve ince bir çeneye sahip oval bir yüzünüz var ise, işiniz çok kolay olacak diyebiliriz. Çünkü bu yüz şekline neredeyse her stildeki güneş gözlüğü modeli yakışıyor. Büyük gözlükler ise en ideali oluyor. Yuvarlak, kelebek, köşeli, oval, çekik ya da damla şeklindeki güneş gözlüğü modellerini de tercih edebilirsiniz.

Kalp şeklinde bir yüze sahipseniz

Geniş bir alın ve dar çeneli olarak açıklanabilecek kalp şeklinde bir yüze sahipseniz oval, çekik, köşeli veya çerçevesiz güneş gözlükleri size çok yakışacaktır. Göz seviyesinin altındaki bölgeyi daha geniş gösterebilmek ve çenedeki darlığı dengelemek adına üst bölümünde süslemeler yer alan çerçevelere de göz atmayı unutmayın.

Yuvarlak şekilli yüzler için

Eni ve boyu doğru orantılı yüz şekilleri için söylenen yuvarlak hatlı bir yüze sahipseniz, kedigözü, köşeli, dikdörtgen ya da kare olan güneş gözlüğü modellerini deneyebilirsiniz. Böylelikle bu modeldeki güneş gözlüklerini kullandığınızda yüzünüz çok daha ince bir görünüme sahip olacaktır.

Kare, köşeli ve dikdörtgen yüz şekilleri için

Eğer kare şeklinde bir yüze sahipseniz yuvarlak, oval ve çekik çerçeveli ile kalın saplı güneş gözlükleri size çok yakışacaktır. Bu modeller sayesinde yüz hatlarınız daha yumuşak görünecektir. Köşeli ve dikdörtgen çerçeveli modellerden ise uzak durmanız gerektiğini hatırlatmakta fayda var.
Eğer köşeli bir yüz yapısına sahipseniz çekik, yuvarlak ve oval modelleri tercih edebilirsiniz. Dikdörtgen yüz şekline sahip olanlar ise ince saplı güneş gözlüklerini denemeli.

Üçgen yüz şekilleri için

Çene bölgesinin dar ve alın kısmının geniş olduğu üçgen yüz şekline sahipseniz çekik, pilot ve köşeli güneş gözlüğü modellerini deneyebilirsiniz. Bu tarz modeller dar çene yapısını dengeleyecektir. Ancak yine de üst bölümde ince detay ya da süslemelerin bulunduğu güneş gözlüklerini tercih ederseniz, ayrıntılar daha hoş bir şekilde ortaya çıkacaktır.

 

Ayrıca aşağıdaki detaylarda unutulmamalıdır…

Güneş gözlüğü kullanmak gözü katarakt oluşumu gibi birçok zarardan korur. Güneşten kaynaklanan UV ışınları gözün mercek ve retinasına zarar vererek çocuk ve erişkinlerin ileriki yaşamlarında katarakt olmasına ve görmesini engelleyecek başka rahatsızlıklar yaşamasına neden olabilmektedir. Bu yüzden de 5 yaşından itibaren güneş gözlüğü kullanılmalıdır.

Sadece aksesuar için değil sağlık için güneş güzlüğü kullanmak en doğrusudur.

HABER KAYNAK

https://www.bolu724.net/gundem/yuz-tipinize-gore-gunes-gozlugu-modeli-secerken-toms-teddy-h13073.html