Yaz mevsimine girdiğimiz şu günlerde, gözlerin güneş ışınlarına ve enfeksiyonlara karşı savunmasız, ancak güneş gözlüğü kullanmak gibi basit önlemlerle göz sağlığını korumanız mümkün.

Güneş gözlüğü satın alırken nelere dikkat etmeli?

Güneş gözlüğü satın almak kimine göre çok kolay, kimine göreyse gerçekten zor. İşin sırrı, nelere dikkat edilmesi gerektiğini bilmekte yatıyor. Güneş gözlüğü seçerken nelere dikkat etmek gerekir sorusunun cevabı ise pek çok ayrıntı ile ortaya çıkıyor. Güneş gözlüğü yüze göre nasıl seçilir ya da UV/Polarize filtreli camlar nasıl anlaşılır gibi konuları araştırmak gerekiyor.

Toms Teddy güneş gözlükleri üreticisi Optifabrik Gözlük Sanayi AŞ yönetim kurulu üyesi Olcay Rodoplu, ‘’Satın alacağınız güneş gözlüğünün camlarının öncelikle kaliteli olup olmadığına dikkat etmelisiniz. Zaten bilinen ve uzman bir satış noktasından alacağınız güneş gözlüğünü gönül rahatlığıyla takabilir, dikkatli kullandığınız ve bakımını yaptığınız takdirde uzun yıllar saklayabilirsiniz’’ dedi ve aşağıda sizler için bazı püf noktalarını verdi.

-Doğru güneş gözlüğü seçmenin bir diğer püf noktası da güvenilirliğinden ve sağlamlığından emin olduğunuz bir markayı seçmenizdir.

-Ödediğiniz paranın karşılığını almak her zaman hakkınız. Satın aldığınız güneş gözlüğünün sertifikalı ve güvenlik kontrollü olup olmadığını mutlaka kontrol etmelisiniz.

-Ergonomi ve rahat kullanım için hafif güneş gözlüklerini kullanmanız avantaj yaratacaktır. Sadece modelini beğendiğiniz için güneş gözlüğü almayın. Uygun bir gözlüğün burnunuza ve kulaklarınıza baskı yapmadan ve sürtünmeye neden olmadan yüzünüze rahatça yerleşmesi gerekir.

-CE işareti, ürünlerin serbest dolaşımını sağlayabilmek amacıyla Avrupa Birliği’nin, 1985’te oluşturduğu Yeni Yaklaşım konusunda uygulanan bir sağlık ve güvenlik işaretidir. Bu yapılırken, AB genelinde kullanılan değişik uygunluk işaretleri yerine, AB direktiflerine uygunluğu belirten tek tip AB işareti kullanılması amaçlanmıştır.
CE işareti bir ürünün insan, hayvan ve çevre açısından sağlıklı ve güvenli olduğunu gösteren Avrupa Birliği’nin Yeni Yaklaşım Direktifleri’ne uygunluk işaretidir. Satın aldığınız güneş gözlüğünde CE işareti mutlaka olmalıdır.

-Kesinlikle UV/Polarize lens kullanılmalı, test yapmadan alınmalıdır. Test konusunda her optik mağaza size mutlaka yardımcı olacaktır.

-Güneş gözlüğünün yüzünüze tam oturan bir model olmasına özen göstermelisiniz. Güneş gözlüğü suratınızda büyük ya da küçük kalmamalıdır. Rahatlığınız açısından güneş gözlüğünün çerçevesi, yanağınıza değmemeli ya da kaşınızla aynı hizada olmamalıdır. Tercih edeceğiniz güneş gözlüğünün biçimi ya da rengi, yüz hatlarınızla uyumlu olmalıdır. Örneğin, dar ve ince bir yüzünüz varsa daha ince güneş gözlüklerini tercih etmelisiniz. Ya da kemerli bir buruna sahipseniz bunu kapatacak düşüklüğe ve kalınlığa sahip güneş gözlüklerini deneyebilirsiniz.

-Güneş gözlüğünüzü satın aldıktan sonra her türlü darbeye karşı kutusunda muhafaza etmelisiniz. 

HABER KAYNAK

https://sabahhaberi.com/gunes-gozlugu-secerken-toms-teddy-uyariyor-h191929.html