Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden yapılan derlemeye göre, geçen yıl en fazla güneş gözlüğü ithalatının Çin’den gerçekleştiğini aktaran Mustafa Yüncü, “Geçen yıl ‘Optik tarzda işlenmiş camları olan güneş gözlükleri’, ‘plastik camlı güneş gözlükleri’ ve ‘diğer güneş gözlükleri’ başlıklarında gerçekleştirilen ithalatta, adet ve tutar bazında ilk sırayı plastik camlı güneş gözlükleri aldı. 500 milyon TL tutarındaki ithalat tutarları Türkiye’de bizim gibi üreticileri heveslendirerek daha fazla üretmeye teşvik ediyor’’ dedi.

2020 yılında yaşadığımız korona virüs pandemisi tüm dünyayı etkilediği gibi Türkiye’yi de etkiledi, bu sene gözlük ithalatına yapılan ilave gümrük vergilerinin %40’a artması ithalat rakamlarında azalacağının da bir göstergesidir. Bu durum 20 milyon adet gözlük ihtiyacı olan Türkiye’nin yerli üretici ile daha fazla çalışacağının göstergesidir.

Mustafa Yüncü, ‘’Toptan gözlük satışında ve gözlük üretiminde Türkiye’de önemli bir noktadayız. İmalatımız da hem enjeksiyon hem metal gözlükler üretiliyor. Kaliteli üretim temek politikamız ve farklı olmak bizi mutlu ediyor. Deneyimli bir kadromuz var, işimize özen gösteren bir ekibiz. Bu durum güneş ve optik kategorisinde Toms Teddy, bilgisayar gözlüğü alanında Moov markamıza olumlu bir şekilde yansıyor’’ dedi.

Türkiye’de üretilen gözlüklerin son dönemde yabancı ülkeler tarafından tercih edilmesi arttığı gözlemlenmektedir. Optifabrik Gözlük Sanayi’de Toms Teddy markası ile pazardaki yerini almıştır.

Mustafa Yüncü, ‘’Sektör araştırması yaptıktan sonra dikkatimizi çeken ithalat adetleri gözlük üretimine yatırım yapma kararımızın sebebi oldu, Toms Teddy optik ve güneş gözlükleri markamız ilk önce Türkiye’de sonrasında da dünyada satışa sunuldu. 1500’den fazla optik mağaza bayimizde ürünlerimizin sergilenmesi  ve müşterilerimiz tarafından beğenilmesi bizi mutlu etmektedir’’ dedi.

Her bölgede optik mağazaları ziyaret eden satış personelinin yanı sıra günümüz şartlarına da ayak uydurarak optik mağazalara özel online B2B sistem satın alma avantajı sunan Optifabrik, Toms Teddy markası ile optik mağazalara hızlı çözümler sunmaktadır.

KAYNAK

https://www.gencduyu.com/advertorial/gozluk-uretiminde-optifabrik-dikkat-cekiyor-haberi-53142